Turnov: Při akci Ukliďme Turnov se sesbíralo 330 kg odpadu

17.04.2024 13:37 | Tisková zpráva

V sobotu 6. dubna proběhla hlavní úklidová akce roku spolku Ukliďme Česko. Každoročně se zapojuje i Turnov, letos se sběr odehrál v okolí Sběrného dvora Vesecko.

Turnov: Při akci Ukliďme Turnov se sesbíralo 330 kg odpadu
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Před hlavním termínem dobrovolnické akce Ukliďme Česko, kterým letos byla sobota 6. dubna, organizátoři ze spolku Ukliďme Česko evidovali přes 3 600 nahlášených úklidů, aktuálně už to je víc než 3 800. Uklízí se i mimo hlavní termín akce. Přehled všech úklidů lze najít ZDE. Uklízelo se po celé zemi a dokonce i v Českém Banátu v Rumunsku.

Jeden z výsledků úklidu, odpad z jednotlivých stanovišť sváží Turnovské odpadové služby

Letošní zájem o dobrovolnické uklízení je opět rekordní, v minulých týdnech tak organizátoři řešili především logistiku celé akce… „Rozesíláme celkem 3 200 balíčků s úklidovým materiálem. K místním organizátorům v nich putuje bezmála 150 000 pytlů na sběr odpadků a také pracovních rukavic," sdělil za organizátory Miroslav Kubásek.

Velké poděkování dětským účastníkům, čekala na ně i drobná odměna

Město Turnov se zapojuje pravidelně, v letošním ročníku se uklízelo na Vesecku. Úklid začal u parkoviště za sběrným dvorem. Trasa vedla kousek po silnici a pak vpravo na lesní cestu. Hned na začátku bylo posbíráno několik pytlů se směsným odpadem. Dál se našel drobný odpad (PET lahve, plechovky...) a také větší věci, které v lese běžně nenajdete (netkaná textilie, plech, zbytky elektra, boty, sklo, fólie, záchodová mísa apod.).

Jedenáct účastníků akce, a to včetně pěti dětí, sesbíralo odpad o celkové hmotnosti 330 kg. Děkujeme všem, kdo uklízeli s městem Turnov nebo po vlastní ose a také těm, kdo se na jarní úklid teprve vydají. Je dobře, když vám vaše okolí není lhostejné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…